Skip to Store Area:

  X Computers

Welkom in onze showroom

Mijn account | Inloggen | Registreer

0 Items
Total: € 0,00

Basisgarantie X computers

X computers garandeert voor elk verkocht product een basisgarantie periode van 2 jaar (3 jaar bij sommige producten, wanneer registratie heeft plaatsgevonden).
Deze garantie gaat in vanaf de datum van aankoop en geldt overeenkomstig de voorwaarden die de fabrikant van het product oplegt.

BELANGRIJK: Hou steeds uw factuur/kassabon/aankoopbewijs bij, om uw fabrikant aan te tonen wanneer u het product bij ons kocht. Kijk ook na of er duidelijk de datum van aankoop, model en serienummer op vermeld staat. Indien nodig, noteert u deze er zelf extra bij.

Deze fabrieksgarantie geldt enkel wanneer het product gebruikt werd voor de doelen waarvoor het is ontworpen en op de wijze zoals beschreven in de handleiding.
De garantie geldt ook enkel op de hardware, dus op alle onderdelen van uw computer en de werking ervan, maar nooit op de software. Alle software problemen ontstaan door virussen, handelingen van derden, enz die opgelost moeten worden om het product te kunnen herstellen, zullen de consument steeds aangerekend worden.

De garantie geldt nooit op optionele accessoires of in geval van defecten aan het product ontstaan door verkeerd gebruik.
Ook geldt er geen garantie als er voorgaand een niet geautoriseerde reparatie is uitgevoerd.

De garantie dekt evenmin de kosten van mogelijke aanpassingen die extra gevraagd worden door de consument.

GEGEVENSBESCHERMING

Heel belangrijk is dat u weet dat de fabrikant NOOIT verantwoordelijk is voor de gegevens die op het product staan! U moet altijd zelf zorgen voor een back up van uw data. Bij herstelling of ruiling door de fabrikant bestaat de kans dat het toestel aan u terug bezorgd wordt in de staat waarin u het ooit hebt aankocht. Deel het daarom steeds mee wanneer u uw data wil beschermen. Men zal dan, indien mogelijk, de data veilig trachten te stellen.

Voor een gedetailleerd overzicht van de garantie-uitsluitingen per product, verwijzen wij u naar de gebruikershandleiding meegeleverd met het product of naar de websites van de verschillende fabrikanten.

Fabrieks garantie

Onze fabrikanten bieden u verschillende garantieformules. Wat mag u per formule verwachten van de fabrikant?

"Carry in" garantie

Bij een "Carry in" garantie, kan u tijdens de garantieperiode uw toestel met hardware defect binnen brengen bij ons in de winkel, bij de fabrikant zelf of in de aangegeven service centers.
Daar wordt het hersteld en kan u het later volledig hersteld terug ophalen.
X computers wil er wel op wijzen dat te herstellen producten soms enkele dagen bij ons of bij de fabrikant blijven. Dit geeft de tijd om alles grondig te testen. Het laat ook toe om na te gaan of de herstelling effectief is en of er eventueel nog iets anders aan de hand is. Meestal kan u tussen een dag tot enkele dagen later uw toestel volledig hersteld terugkrijgen.

"Pick Up & Return" garantie

Bij een" Pick Up & Return" garantie garandeert de fabrikant u, in geval van hardwaredefect, dat het toestel bij u wordt opgehaald, in zijn labo hersteld wordt en aan u teruggezonden. Informatie over hoe deze formule te activeren krijgt u op een document meegeleverd met uw product of vindt u op de website van de fabrikant.

Bij vervoer geldt wel dat u het product transportklaar dient aan te leveren, dat wil zeggen goed beschermd in een passende verpakking.

"On Site" garantie

Bij een "On Site" garantiecontract garandeert de fabrikant u, in geval van hardwaredefect, dat het toestel bij u ter plaatse hersteld, omgeruild of vervangen wordt en dit binnen de afgesproken periode.

Wanneer u een defect meldt meldt u steeds dat u een on site contract heeft. Een technieker komt vervolgens bij u langs om uw toestel terug "up and running" te brengen binnen de termijn van uw contract. "Up and running" wil zeggen dat het toestel ter plaatse wordt hersteld. Als dit onmogelijk is krijgt u een vervangtoestel waardoor u onmiddellijk kan verder werken. Uw eigen toestel wordt u dan later volledig hersteld terugbezorgd.

Volgende varianten zijn mogelijk:

5 Business days contract: binnen 5 werkdagen (weekend en feestdagen niet meegerekend)

3 Business days contract: binnen 3 werkdagen (weekend en feestdagen niet meegerekend)

48u contract: binnen 48u (weekend en feestdagen niet meegerekend)

24u contract: binnen 24u (weekend en feestdagen niet meegerekend)